maandag, juli 04, 2005

UPC monopolie

In Nijmegen worden we in ieder geval genaaid door upc. Zij zijn de enige kabelexploitant hier en drijven de prijzen enorm op. De upc heeft enorme investeringen gedaan (gefinancieerd door leningen) om een monopolie te bemachtigen. Doordat het een stel klunzen zijn is de service, zeker in het begin, zwaar gebrekig. Upc moest nog meer investeren en aandeelhouders begonnen hun vertrouwen te verliezen, de koers van het aandeel upc zakte snel. Nu wil upc dat vertrouwen terug winnen, zodat de aandelen in koers stijgen en ze weer meer van de bank kunnen gaan lenen. Dat doen ze door de klanten te laten betalen, betalen en nog meer te laten betalen. In acht jaar zijn de tarieven met bijna 100% gestegen.
Nu heeft de upc weer wat financiƫle armslag en kunnen ze verder gaan met de markt te domineren. Onlangs hebben ze canal+ opgekocht.
De upc zou door de opta verplicht kunnen worden haar kabelnetwerk open te stellen voor derden. De kpn heeft dit bij proberen af te dwingen, maar het opta vond dat upc gewoon haar monopolie mocht behouden.
Deze monopolie en bv die van bumastemra worden in stand gehouden door de overheid. De burger is de lul.
Nederland had toch ook een eu-commissaris, op welke post zit Nelie Smit-kroes ook al weer?
Image Hosted by ImageShack.us

2 eendjes in de vijver:

At 3:51 a.m., Anonymous Anoniem spreekt...

Inhoudelijk heb ik niet zoveel te vertellen over dit onderwerp , of ja, toch :'SHITZOOI ' !
Ziet er goed uit dat bloggie van jouw !
Post hem eens wat vaker onder je nick bij het nieuws van GS.

 
At 9:54 p.m., Blogger Gavrilo spreekt...

Ik zal het wat vaker onder de aandacht brengen als het onderwerp zich daarvoor leent, maar ik zal niet spammen (matheus 14:29)

 

Een reactie posten

<< Home