woensdag, juni 15, 2005

Hard bewijs van oorlogsmisdaad

Netwerk met een door cnn correspondent Kevin Sites vastgelegde oorlogsmisdaad. (van uitzending gemist)
Interresant is wat de militair adviseur Frank v Kappen ons op de mouw probeert te spelden. Het filmpje zou geen goed bewijs zijn en na vijf maanden na de gebeurtenis is waarheid moeilijk te achterhalen.
Getuigen verklaring van militairen zijn per definitie onbetrouwbaar, kameraadschap is vaak hetgene wat hen drijft in een oorlog. Het verlinken van je mede-strijders is geen optie voor hen. En een veel objectiever bewijs dan een filmpje, dat vijf maanden geleden ook al bestond, zul je niet krijgen.

Meer bewijzen van smerige oorlog
In washington post wordt vermeld dat Koerdische partijen mensen maandenlang gevangen zet zonder enige vorm van rechtspraak. Getuige spreken ook van martelingen en verdwijningen. De honderden gevangen zijn opgepakt door een Koerdische veiligheidsdienst en ook bij acties van Amerikaanse militairen. Het Amerikaanse leger ontkend betrokkenheid en zegt tegen deze gang van zaken te protesten. Maar uit een vertrouwlijke memo van de Amerikaanse regering blijkt dat er een verband is tussen de toegenome militaire activiteit en het aantal mensen dat zonder proces gevangen worden gezet. Al een tijd is de strijd in het noorden verhevigt vooral bij de Syrische grens worden nog veel gevechten gevoerd. De koerdische veiligheidsdienst Asayesh, welk onder leiding van AMerikaanse officieren staat, schijnt met een wraakoefening bezig te zijn tegen voormalig leden van de Baath-partij voor de chemische aanvallen die zij onder Saddam hebben uitgevoerd.
Nog wat ranzige kiekjes van de Abu Garib gevangenis. Hier een link naar een Amerikaans forum waarop iemand beweert dat de
onthoofding van Nick Berg door de VS is gepleegd. Maar het blijft wel indymedia en die kunnen nog weleens hysterisch uit de hoek komen. (als je het filmpje wilt zien, hou je maag vast en je zult er niet veel wijzer van worden want het eind is verneukt)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

0 eendjes in de vijver:

Een reactie posten

<< Home