vrijdag, juli 01, 2005

Nova goes Roemenië

Na het nieuws dat de nps zou worden opgeheven verscheen er vrijdag de 24ste juni een interview met Carel Kuyl (hoofdredacteur Nova) in de Volkskrant. Daarin stelde hij dat het een politieke afrekening is, Nova zou te kritisch zijn tegen over de regering. "Dit is Roemenië onder Ceausescu".
Roemenië is de laatste tijd wel vaker in het nieuws vanwege de mogelijke toetreding tot de EU. Het kabinet is voor toetreding van Roemenië. Bij 2vandaag lijken ze daar ook een mening over te hebben. Gisteren berichten ze over de seksindustrie in Roemenië, waarvan vooral veel kinderen het slachtoffer zijn. Vandaag vertelde ze het verhaal van een Nederlandse ondernemer die in een Roemeense gevangenis belande omdat hij weigerde mee te werken aan de plaatselijke corruptie. Je zou denken dat 2vandaag een statement wilt maken: het land is nog niet klaar voor de EU.
Carel Kuyl kan maar beter eens kijken naar zijn collega's op ned2. Ze leveren subtiele kritiek op de regering en komen ermee weg.
Als de nps verdwijnt ziet Nova haar inkomsten gehalveerd worden. Dat wordt dus armoede of bedelen bij rtl in Luxemburg. Daarover heeft 2vandaag ook nog twee educatieve docu's liggen. Hier en hier, alstublieft Carel.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

0 eendjes in de vijver:

Een reactie posten

<< Home