woensdag, juli 06, 2005

De opmars van de groene clowns

Het pentagon heeft een 40 pagina's tellend rapport geschreven genaamd "Strategy for Homeland Defense and Civil Support" speciaal voor mijn verjaardag. Het is natuurlijk een afgeleide van het PNAC-script en omhelst weinig nieuws. Nog steeds willen ze het thuisland beschermen door de wereld te veroveren en burgerrecht is een idee dat op zijn hoogst nadere bestudering verdiend. Waarom ben ik dan toch blij met dit kadootje? Om twee redenen: ze noemen eindelijk eens de mogelijkheid dat bij het inzetten van militaire op meerdere fronten tegelijk de kans bestaat dat er veel soldaten kunnen sneuvelen en daar willen ze rekening mee gaan houden. Hun leger bestaat vnl uit zwaar bewapende huisvrouwen en jongeren met problemen thuis. Bush riep vorige week in een tv speech al de burgers op om zich te gaan aanmelden voor het leger. Het gaat vrij slecht in Irak en als misschien duurt de oorlog daar nog wel twaalf jaar. Omdat vol te kunnen houden hebben ze nieuw kanonnenvoer nodig.
Ten tweede: ze willen het leger niet alleen gaan inzetten om in de rest van de wereld ellende en verderf te veroorzaken maar ook om hun eigen burgers op eigen bodem 'te beschermen'. Ze hebben door schade en schande geleerd dat hun leger niet voor bereid is op een grootschalige bezetting. Ook wilt het pentagon de Amerikaanse wet gaan aanpassen zodat ze het leger op eigen bodem kunnen inzetten. Een oude wet stammende uit de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog beperkt die inzet om misbruik van het leger tegen eigen burgers te voorkomen. Tja, dus wat zou Bush van plan zijn? Is de dreiging van een invasie op het Amerikaanse land groter geworden? Of vreest Bush dat de burgers zich welleens niet geheel patriotisch zouden kunnen gaan gedragen als de oorlog zo slecht blijft verlopen en Bush toch voor de derde periode president wordt.
Dat ziet er zorgwekkend uit zou je denken. Wordt the Free World een dictatuur onder leiding van Bush? Nou, zoveel hebben de burgers voorlopig niet te vrezen. De plannen om het leger op eigen bodem te gaan inzetten zijn zorgwekkend, vooral voor de Amerikanen zelf dan. Misschien dat dit ze een keer wakker schudt en ze er achter komen tot welk kwaad hun leger in staat is.

Maar de plannen om het landleger te gaan hervormen lijken er eerder op of ze beter met CNN gaan samenwerken dan dat ze zich daadwerkelijk op een nieuwe bezettingsoorlog voorbereiden aan het voorbereiden zijn.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Wie een kuil graaft voor een ander....
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
De Boys from Alabama
Hier kun je Bush zijn volgende speech gaan voorbereiden.

0 eendjes in de vijver:

Een reactie posten

<< Home